Tjelovježba

Tjelovježba u prevenciji raka prostate

Objavljeno 27.09.2009.

Yahoo

Redovita tjelovježba može smanjiti izglede za obolijevanje od raka prostate, sugerira istraživanje američkih znanstvenika s Duke University.
Tjelovježba u prevenciji raka prostate
 

Podaci prikupljeni od 190 ispitanika pokazuju kako već umjerena tjelesna aktivnost (definirana kao nekoliko sati hodanja tjedno) znatno smanjuje rizik za pojavu raka prostate.

Journal of Urology je objavio i kako rezultati biopsija oboljelih ispitanika pokazuju da je tjelesna aktivnost povezana s manjim izgledima za obolijevanje od agresivnijeg oblika ove bolesti.

Većom učestalošću i povećanjem intenziteta tjelesne aktivnosti se rizik obolijevanja dodatno smanjivao, napominju istraživači.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.