Ostalo

Alkoholizam trajno šteti snu

Objavljeno 04.10.2009.

Reuters

Bivši alkoholičari imaju poteškoća sa snom čak i nekoliko godina nakon što su prestali konzumirati alkohol, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD.
Alkoholizam trajno šteti snu
 

Stručni časopis SLEEP piše i kako smanjena kvaliteta sna dodatno otežava problematične mentalne funkcije oslabljene dugotrajnom pretjeranom konzumacijom alkohola.

Pretjerana konzumacija alkohola je već ranije povezivana s nesanicom, posebice kod osoba kod kojih je ova ovisnost dugotrajnija.

Novi su nalazi utemeljeni na praćenju 84 ispitanika, uključujući bivše alkoholičare koji su se i do 2 godine suzdržavali od konzumacije alkohola.

Pokazalo se i kako narušeni san kod bivših ovisnika o alkoholu ne ovisi o spolu.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.