Muško zdravlje

Vitamin B6 utječe na preživljavanje raka prostate

Objavljeno 12.10.2009.

Yahoo

Muškarci s rakom prostate u ranom stadiju razvoja imaju manji rizik za smrt ako redovito uzimaju nešto više od preporučenih količina vitamina B6, objavili su znanstvenici s Harvarda.
Vitamin B6 utječe na preživljavanje raka prostate
 

U istraživanju u kojem je sudjelovalo 525 ispitanika s rakom prostate je utvrđeno da muškarci s najvećim unosom vitamina B6 (između 2,2 i 2,9 miligrama dnevno) imaju 29% manji rizik za smrt, objavio je American Journal of Clinical Nutrition.

Muškarcima mlađima od 50 godina se preporučuje da dnevno unose 1,3 miligrama, a onima starijima 1,7 miligrama vitamina B6 dnevno.

Istraživači napominju kako je zaštitni učinak vitamina B6 bio prisutan kod ispitanika kojima se rak prostate još nije bio proširio organizmom.

Vitamin B6 je prisutan u nizu namirnica, primjerice grahu, krumpiru, bananama, mesu i nekim vrstama ribe, a poznato je kako sudjeluje u sintezi i popravljanju DNK.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.