Treća dob

Stručnjaci protiv "potpunog" umirovljenja

Objavljeno 16.10.2009.

BBC

Istraživanje provedeno u SAD na University of Maryland sugerira kako je potpuni prestanak s radom nakon umirovljenja povezan s većim rizikom za zdravlje.
Stručnjaci protiv "potpunog" umirovljenja
 

Podaci prikupljeni od 12189 ispitanika pokazuju kako umirovljenici koji nastavljaju dio svog vremena odvajati za neki posao imaju manje izglede za obolijevanje od teških bolesti i poteškoće u svakodnevnom funkcioniranju, objavio je Journal of Occupational Health Psychology.

Znanstvenici napominju kako je pozitivan utjecaj rada bio uočljiv i nakon što su u obzir uzeli fizičko i mentalno zdravlje ispitanika prije početka studije.

Istraživanje je trajalo 6 godina, a sudionici su na početku bili u dobi između 51 i 61 godine.

Utvrđeno je i da znatno manji rizik za poteškoće s mentalnim zdravljem imaju osobe koje nakon umirovljenja nastave raditi u sličnoj djelatnosti u kojoj su već radile.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.