Ostalo

Nova saznanja o širenju tumora

Objavljeno 20.10.2009.

Yahoo

Testiranja znanstvenika iz Cancer Research UK su rezultirala otkrićem gena koji sudjeluju u kontroli kretanja stanica karcinoma organizmom.
Nova saznanja o širenju tumora
 

Prateći širenje raka na miševima istraživači su uočili djelovanje genetskog signala nazvanog TGF-beta o kojem ovisi kreću li se promatrane stanice pojedinačno ili u nakupinama.

TGF-beta signali su prisutni samo kod pojedinačnih stanica u pokretu, a tek nakon što se te stanice zaustave i nastave rasti dolazi do deaktivacije signala, objavio je časopis Nature Cell Biology.

Istraživači kažu kako im je sada olakšano otkrivanje gena koji utječu na širenje karcinoma te procesi koji dovode do njihove aktivacije i deaktivacije.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.