Tjelovježba

Studija o tjelovježbi i smanjenju apetita

Objavljeno 06.12.2009.

Reuters

Znanstvenici s University of Western Australia su proveli istraživanje koje sugerira da je tjelovježba na visokoj temperaturi zraka povezana s izraženijim smanjenjem apetita.
Studija o tjelovježbi i smanjenju apetita
 

Podaci prikupljeni od 11 fizički aktivnih ispitanika pokazuju kako je tjelovježba na temperaturi od oko 30 stupnjeva dovodila do prosječnog smanjenja unosa hrane za oko 300 kalorija, u odnosu na tjelovježbu na umjerenijoj temperaturi zraka.

American Journal of Clinical Nutrition je objavio rezultate praćenja posljedica istog programa 40-minutne tjelovježbe na unos hrane prema izboru ispitanika.

Po riječima istraživača, dobivene rezultate može objasniti djelovanje peptida po imenu YY, hormona prisutnog u krvotoku kojeg proizvodi probavni sustav kada želi signalizirati sitost.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.