Ostalo

Manje sna - viši šećer u krvi

Objavljeno 13.01.2010.

Yahoo

Djeca u dobi između 3 i 6 godina imaju do 2,1 puta veći rizik za povišenu koncentraciju šećera u krvi ako u prosjeku spavaju manje od 8 sati, pokazala je studija kineskih i američkih znanstvenika.
Manje sna - viši šećer u krvi
 

Trajno povišena koncentracija šećera u krvi često prethodi dijabetesu, a ovakav negativan utjecaj pomanjkanja sna je bio najizraženiji kod pretile djece, objavio je časopis Archives of Pediatric and Adolescent Medicine.

Prekratak sna je bio neovisan faktor rizika za povišenu koncentraciju šećera u krvi, bez obzira na dob, spol, prehranu, nedavne bolesti i tjelesnu aktivnost, pokazali su nalazi prikupljeni od 619 pretile djece i 617 djece s preporučenom tjelesnom masom.

Istraživanja provedena na odraslima su već ukazala na povezanost između odgovarajućeg trajanja sna te održavanja zdrave tjelesne mase i optimalne koncentracije šećera u krvi.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.