Ostalo

Studija o rizicima konzumacije kokaina

Objavljeno 14.01.2010.

BBC

Kokain redovito uzima najmanje 12 milijuna Europljana, a više od 3% slučajeva iznenadnih smrti u Europi je povezano s ovom drogom.
Studija o rizicima konzumacije kokaina
 

Najčešće je riječ o smrtonosnim posljedicama "koktela" kokaina, alkohola i cigareta na srce i krvne žile, objavili su španjolski znanstvenici.

Po njihovim riječima, radi se o konačnoj potvrdi kako ne postoji tzv. rekreativna konzumacija kokaina koja sa sobom ne nosi rizik za zdravlje.

Podaci prikupljeni između 2003. i 2006. godine pokazuju kako je smrt prouzročena kokainom bila najčešća kod muškaraca u dobi između 21 i 45 godina, piše European Heart Journal.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.