Ostalo

Zadar: Isprika ravnatelja majci teško bolesne djevojčice

Objavljeno 15.01.2010.

Hina

Ravnatelj zadarske Opće bolnice Dario Nakić ispričao se u petak majci teško bolesne dvogodišnje djevojčice koja ima tumor na mozgu i koja je na snimanje glave magnetskom rezonancom trebala čekati 11 mjeseci te joj je ponudio pregled 19. siječnja.
Zadar: Isprika ravnatelja majci teško bolesne djevojčice
 

Na konferenciji za novinare Nakić je rekao da je u tom slučaju zakazao zdravstveni sustav, a nedopustivo je i - kad je riječ o tako teško bolesnom djetetu - reagirati bez suosjećanja.

Taj slučaj najbolje govori o svim manama sustava, no to ne opravda takav postupak jer je nedostajalo ljudskosti, a mi kao zdravstveni radnici moramo slati drugu poruku da se brinemo i vodimo računa o svojim pacijentima, istaknuo je.

Također je rekao da će ubuduće hitnost slučaja određivati pedijatar na temelju čije će se uputnice djeca po hitnom postupku upisivati na magnetsku rezonancu, a neće ih roditelji sami naručivati.

Ravnatelj misli da je u ovom slučaju došlo do nesporazuma koji se mogao izbjeći.

Uz ostalo je rekao kako je potrebna bolja suradnja i razumijevanje između pacijenata i bolničkih djelatnika.

Nakon konferencije za novinare djetetova majka rekla je novinarima ispred bolnice kako neće prihvatiti ponuđeni termin, jer ne želi uzimati mjesto nekom drugom bolesnom djetetu koje mjesecima čeka na pregled.

To što je ona dobila termin "preko reda" (prethodno je njeno dijete naručeno 22. studenog ove godine) jer je njezina priča "izišla u medijima ništa ne rješava", rekla je, dodajući kako će zahvaljujući ponudama dobrih ljudi svoju djevojčicu odvesti na snimanje magnetskom rezonancom u privatnu kliniku u Split.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.