Ostalo

Vlaga i kiša povećavaju rizik za glavobolje

Objavljeno 04.02.2010.

Reuters

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 25 djece i tinejdžera s migrenama i kroničnim glavoboljama sugerira kako kiša i vlaga u zraku mogu otežati njihove simptome.
Vlaga i kiša povećavaju rizik za glavobolje
 

Nalazi američkih znanstvenika koje je objavio časopis Headache pokazuju kako su izgledi za glavobolju bili u prosjeku trostruko veći u danima kada je padala kiša ili je vlaga u zraku bila natprosječno visoka.

Ranija istraživanja koja su se bavila utjecajem promjena vremenskih uvjeta na pojavu glavobolje su imala kontradiktorne rezultate.

Znanstvenici iz Children's Mercy Hospitals and Clinics u Kansas Cityju dodaju kako nisu otkrili poveznicu između kišnog vremena i povećanih izgleda za glavobolje.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.