Muško zdravlje

Utjecaj braka na rizik za moždani udar

Objavljeno 28.02.2010.

BBC

Sretno oženjeni muškarci imaju znatno manje izglede da će pretrpjeti moždani udar, pokazalo je istraživanje izraelskih znanstvenika provedeno uz sudjelovanje 10000 ispitanika.
Utjecaj braka na rizik za moždani udar
 

Nasuprot tome, neženje i ispitanici koji su bili nesretni u braku su imali 64% veći rizik za moždani udar, objavili su znanstvenici sa sveučilišta u Tel Avivu.

Sudionici studije su bili prosječne dobi 49 godina, a praćeni su oko 34 godine.

Iako je već ranije utvrđeno kako emocionalne veze mogu utjecati na zdravlje kardiovaskularnog sustava, istraživači ipak napominju kako je zdravi životni stil ključan za izbjegavanje moždanog udara.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.