Mladi

Konzumacija kanabisa povezana s psihozom

Objavljeno 01.03.2010.

Reuters

Osobe koje u dužem razdoblju konzumiraju marihuanu imaju veći rizik za halucinacije, deluzije i psihozu, upozoravaju australski znanstvenici s University of Queensland.
Konzumacija kanabisa povezana s psihozom
 

Pokazalo se kako je početak konzumacije kanabisa prije 15. godine života povezan s dvostruko većim rizikom za psihoze, primjerice shizofreniju.

U studiji je sudjelovalo 3800 ispitanika prosječne dobi 20 godina, a rezultate je objavio časopis Archives of General Psychiatry.

Istraživači dodaju kako su izgledi za početak konzumacije marihuane i bili povećani kod ispitanika koji su već imali samo izolirane simptome psihoze.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.