Tjelovježba

Studija: U zdravom tijelu zdrav duh

Objavljeno 01.03.2010.

Yahoo

Učenici koji su u boljoj tjelesnoj formi imaju bolje ocjene na testovima znanja, pokazalo je istraživanje znanstvenika s University of California.
Studija: U zdravom tijelu zdrav duh
 

Utvrđeno je da svaka dodatna minuta potrebna za završetak posebno osmišljenog testa tjelesnih sposobnosti dovodi do prosječnog smanjenja rezultata na provjerama znanja za više od jednog boda.

U studiji su korišteni standardizirani testovi iz matematike, čitanja i jezičnih sposobnosti, a sudjelovalo je gotovo 2000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Journal of Pediatrics je objavio i kako na uočenu poveznicu tjelesne forme i rezultata na školskim testovima nisu utjecali čimbenici poput dobi, socioekonomskog statusa, spola ili etničkog podrijetla djece.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.