Mladi

Vitaminom D protiv gripe i napadaja astme

Objavljeno 22.03.2010.

Reuters

Istraživanje provedeno u Japanu na djeci školske dobi pokazuje kako je uzimanje dodatnog vitamina D tijekom zime povezano s prevencijom obolijevanja od sezonske gripe te manjim rizikom za napadaje astme.
Vitaminom D protiv gripe i napadaja astme
 

Utvrđeno je da vitamin D može za 58% smanjiti izglede za obolijevanje od gripe, a kod djece s astmom u velikoj mjeri smanjiti rizik za napadaje astme.

U studiji je sudjelovalo 167 djece u dobi između 6 i 15 godina koja su dnevno uzimala 1200 međunarodnih jedinica vitamina D3.

American Journal of Clinical Nutrition je objavio i kako je djeci s astmom koja su imala najnižu koncentracija vitamina D u krvi prijetio u prosjeku 5 puta veći rizik za gripu.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.