Ostalo

Uz PLIVU ususret Svjetskom danu zdravlja

Objavljeno 07.04.2010.
PLIVAzdravlje
Besplatno izmjerite tlak u PLIVINOM centru zdravlja u vašem gradu! Povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja PLIVA u petak, 9. travnja, organizira veliku javnozdravstvenu akciju u četiri grada - Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Osim provjere zdravstvenog stanja (mjerenje tlaka, razine šećera) građani će dobiti zdravstveno edukativne materijale te će se moći posavjetovati s liječnicima.
Uz PLIVU ususret Svjetskom danu zdravlja

Svojim akcijama PLIVA nastoji ukazati da su prevencija, edukacija i prihvaćanje zdravih životnih navika prvi i pravi korak na putu do zdravlja. Pozivamo Vas da posjetite PLIVIN centar zdravlja u petak, 9. travnja od 10 do 14 sati: Split – Trg Gaje Bujata Rijeka – Korzo Osijek – Trg Ante Starčevića Zagreb – Trg Petra Preradovića

Bolesti srca i krvnih žila glavni su uzrok smrtnosti industrijaliziranog svijeta. U Hrvatskoj više od 50% ljudi umre zbog bolesti srca i krvnih žila, a prema procjenama, od povišenog krvnog tlaka pati trećina građana.

Važnost prevencije i edukacije u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti

Polazeći od činjenice da su prevencija, edukacija i prihvaćanje zdravih životnih navika prvi i pravi korak na putu do zdravlja, PLIVA već godinama provodi javnozdravstvene akcije u hrvatskim gradovima koje uključuju obavljanje besplatnih pregleda i savjetovanje s liječnicima.

Mnogo je čimbenika koji loše utječu na zdravlje, a PLIVINA akcija upravo je jedan od načina na koji se ljudima može ukazati na njih. Povišeni krvni tlak je podmukla bolest jer godinama ne mora pokazivati nikakve znakove. Povišeni krvni tlak NE BOLI. Visoke vrijednosti krvnoga tlaka obično se primijete tek kada se manifestiraju oštećenja na srcu, mozgu, bubrezima ili očima. Zato je važno mjeriti krvni tlak te prije svega voditi brigu o rizicima koji dovode do povišenog tlaka. Najvažniji su nepravilna prehrana, prekomjerna tjelesna težina, pušenje, stres i nedostatak tjelesne aktivnosti. Neki od simptoma povišenog krvnog tlaka su bol i pritisak u glavi, crvenilo lica, krvarenje iz kapilara u nosu te lakše zamaranje. Stoga je vrlo važno na vrijeme dijagnosticirati, ali i naučiti živjeti s povišenim tlakom ukoliko se ustanovi.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(24)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.