Ostalo

Snovi pomažu pri učenju

Objavljeno 26.04.2010.

BBC

Kratak san nakon naučenog novog sadržaja može pomoći pamćenju, ali samo ako su prisutni i snovi, pokazalo je istraživanje provedeno na Harvardu.
Snovi pomažu pri učenju
 

Prema nalazima američkih znanstvenika, osobe koje sanjaju o nekom novom zadatku imaju bolje izglede da će ga kvalitetnije obaviti nego osobe koje ne spavaju ili ne sanjaju.

Sudionici studije su testirani uz pomoć trodimenzionalnog virtualnog labirinta čiji su nacrt morali upamtiti te pokušati proći kroz njega nekoliko sati kasnije.

Najbolje su rezultate imali ispitanici koji su prije druge faze testiranja uspjeli malo odspavati, te su uz to i sanjali zadatak koji je bio pred njima.

Znanstvenici vjeruju kako su snovi znak da neki dijelovi mozga rade na obradi prikupljenih informacija na više razina.

Časopis Cell Biology piše kako ovi nalazi mogu naći svoju praktičnu primjenu u poboljšanju učenja i pamćenja.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.