Ostalo

Stres na radnom mjestu šteti zdravlju srca

Objavljeno 07.05.2010.

Yahoo

Izloženost stresu na poslu povećava izglede za razvoj bolesti srca, posebice kod osoba mlađih od 50 godina, objavili su danski znanstvenici.
Stres na radnom mjestu šteti zdravlju srca
 

Istraživači iz Sveučilišne bolnice Glostrup su tijekom 15 godina pratili utjecaj stresa na zdravlje više od 12000 medicinskih sestara u dobi između 45 i 64 godine.

Nakon što su u obzir uzeli čimbenike poput pušenja i dijabetesa, znanstvenici su izračunali da je veća izloženost stresu povezana s 35% većim rizikom za bolesti srca.

Časopis Occupational and Environmental Medicine naglašava kako negativan utjecaj stresa nije bio primjetan kod ispitanica starijih od 50 godina, te kako su kod njih na izglede za razvoj bolesti srca više utjecali drugi faktori.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.