Ostalo

Pretila djeca češće hrču

Objavljeno 10.05.2010.

Yahoo

Istraživanje talijanskih znanstvenika je pokazalo kako je hrkanje znatno učestalije kod pretile djece nego kod djece koja imaju normalnu tjelesnu masu.
Pretila djeca češće hrču
 

Rezultati koje je objavio znanstveni časopis Chest se temelje na podacima prikupljenima od 44 djece koja redovito hrču, 138 djece koja povremeno hrču te 627 djece koja uopće ne hrču.

64 djeteta su bila pretila, 121 dijete je imalo povećanu tjelesnu masu, a 624 djeteta su imala preporučenu tjelesnu masu.

Izgledi da će pretila djeca hrkati su iznosila 12,5%, u odnosu na 5,8% kod djece s tjelesnom masom nešto većom od idealne.

Učestalost hrkanja kod djece normalne tjelesne mase je iznosila 4,6%.

Znanstvenici dodaju kako su pretila djeca imala prosječno dvostruko veći rizik za opstruktivnu apneju.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.