Tjelovježba

Serija predavanja "Kretanjem do zdravlja"

Objavljeno 13.05.2010.

Društvo športske rekreacije Aktivan život

KRETANJEM DO ZDRAVLJA moto je koji promovira Društvo športske rekreakcije Aktivan život s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života. Na žalost, kroz godine, sve brže živimo pa tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju.
Serija predavanja "Kretanjem do zdravlja"
 

DŠR Aktivan život pokušava svojim akcijama sve više ukazati na važnost bilo kakve tjelesne aktivnosti. Poražavajuća je činjenica da je u Hrvatskoj sve više pretilih ljudi, prema posljednjim istraživanjima 79 posto muškaraca i 49 posto žena ima prekomjernu težinu odnosno debljinu.

S obzirom na takve poražavajuće podatke DŠR Aktivan život organizira seriju od 4 predavanja i radionicu pod motom KRETANJEM DO ZDRAVLJA. Ulaz na sva predavanja, kao i radionicu je besplatan. Predavanja će se održati u Planinarskom društvu „Zagreb-Matica", Frane Petrića 4/II kat, prema slijedećem rasporedu:

  • 19.05.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Važnost sportske rekreacije u svakodnevnom životu
    Saznajte koji su pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno, socijalno i fizičko zdravlje. Predavanje će održati Dr. Ivo Belan, autor knjige Jogging, a gošća predavanja biti će Iris Bostjančić, članica Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije Mount Everest. Usponom na Mount Everest 2009. godine, Darija i Iris Bostjančić postale su prve sestre u povijesti koje su istovremeno došle na vrh Mount Everesta.
  • 26.05.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Od jogginga do maratona
    Predavanje je namijenjeno svim osobama koje se bave ili se tek žele početi baviti trčanjem. Predavanje će održati Dragan Janković, predsjednik Atletskog kluba Sljeme iz Zagreba.
  • 02.06.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Sportske ozljede koljena
    Uz sve dobrobiti koje imamo od pojačane tjelesne aktivnosti ona nam ponekad donosi i ozljede. Saznajte koje su najčešće sportske ozljede koljena, kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti. Predavanje će održati dr.med. Pavao Vlahek, autor knjige Cestovno trčanje.
  • 16.06.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Prehrana sportaša
    Na što trebaju obratiti pozornost sportaši u svojoj prehrani? Što je dehidracija i kako je spriječiti? Ugljikohidrati, proteini, vitamini i minerali - kada, kako i koliko ih konzumirati? Predavanje će održati dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl. ing. bioteh.

Da ne bi sve ostalo na priči između trećeg i četvrtog predavanja održat će se radionica Zagrijavanje i istezanje i to u subotu, 12.6.2010. od 13:30 do 15:30 sati u fitness centru Vita Fitness & Spa na Jadranskoj avenija 2B u Zagrebu. Obucite se sportski, dođite na radionicu i naučite se ispravno zagrijavati i istezati uz predavača Deana Mistura, sportskog fizioterapauta i njegovog gosta Dejana Patrčevića, hrvatskog PRO Ironman triatlonca.

Sva predavanja prethode velikoj Kros utrci VOLIM TRČANJE koja će se održati 22. lipnja 2010. u 10 sati na Savskom nasipu kod Boćarskog doma, Prisavlje 2, Zagreb.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.