Tjelovježba

Istraživanje o učinku kratkotrajne tjelovježbe

Objavljeno 02.06.2010.

Yahoo

10 minuta žustre tjelesne aktivnosti potiče pozitivne metaboličke promjene koje traju najmanje jedan sat, sugeriraju nalazi istraživanja provedenog u Massachusetts General Hospital.
Istraživanje o učinku kratkotrajne tjelovježbe
 

Utvrđeno je i kako su uočene biokemijske promjene najizraženije kod ispitanika koji su u dobroj tjelesnoj kondiciji te imaju idealnu tjelesnu masu.

U studiji je praćena prisutnost više od 20 metabolita povezanih sa staničnim stresom i sagorijevanjem kalorija, te reguliranjem koncentracije kolesterola i šećera u krvi.

Znanstvenici dodaju kako je riječ o dokazu da čak i kratkotrajna tjelesna aktivnost može imati pozitivan učinak na cijeli organizam.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.