Muško zdravlje

Novi test predviđa povratak raka prostate

Objavljeno 08.06.2010.

Yahoo

Američki znanstvenici s Northwestern University su razvili novi krvni test kojim je moguće predvidjeti hoće li se rak prostate vratiti nakon prvotnog uspjeha u liječenju.
Novi test predviđa povratak raka prostate
 

Novi se test temelji na primjeni nanočestica zlata te je mnogo osjetljiviji od klasičnih testova koji se oslanjaju na detektiranje PSA proteina.

Prema prvim nalazima, novi test je 300 puta precizniji od klasičnog PSA testa, kažu istraživači.

Ako i klinička testiranja potvrde dosadašnje rezultate, to će liječnicima omogućiti da znatno brže reagiraju te tako maksimalno povećaju izglede za uspješno liječenje.

Rak prostate je drugi najčešći oblik karcinoma kod muškaraca u svijetu (nakon raka pluća), a procjenjuje se da odnosi više od 250000 života godišnje.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.