Mladi

Svaki peti tinejdžer u SAD ima blago narušen sluh

Objavljeno 19.08.2010.

Yahoo

U posljednjih nekoliko godina se u SAD značajno povećao broj tinejdžera pogođenih blagim poteškoćama sa sluhom, upozoravaju istraživači s Harvarda i Brigham and Women's Hospital u Bostonu.
Svaki peti tinejdžer u SAD ima blago narušen sluh
 

Iako nedostaje konkretnih dokaza, stručnjaci vjeruju da je najveći krivac sve češća upotreba uređaja za reprodukciju glazbe putem slušalica.

Po njihovim riječima, već i blago narušen sluh može dovesti do poteškoća u školi i povećati izglede za veće probleme sa sluhom u starijoj dobi.

Ekstrapolirajući podatke prikupljene od 1800 ispitanika u dobi između 12 i 19 godina, znanstvenici vjeruju da zvukove u rasponu od 16 do 24 decibela (primjerice šapat, kapanje vode, šum lišća) ne može čuti 6,5 milijuna tinejdžera u SAD.

Istraživanje provedeno u Australiji je pokazalo kako je korištenje uređaja za reprodukciju glazbe povezano sa 70% većim rizikom za poteškoće sa sluhom, posebice kada se radi o zvukovima visoke frekvencije.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.