Ostalo

Genska terapija za depresiju

Objavljeno 22.10.2010.

BBC

Časopis Science Translational Medicine je objavio rezultate istraživanja provedenog na životinjama po kojima je uz pomoć genske terapije moguće tretirati depresiju.
Genska terapija za depresiju
 

Nakon što je miševima bez ključnog gena nazvanog p11 injiciran modificirani virus došlo je do promjena u regulaciji razine serotonina u mozgu te nestanka simptoma depresije.

U studiji je korišten virus koji je doveo do normalizacije prisutnosti p11 u mozgu, dodaju istraživači iz Weill Cornell Medical Centera.

Znanstvenici vjeruju da se ovom metodom uz simptome mogu otkloniti i uzroci depresije.

Po njihovom mišljenju, dodatna prednost ovog pristupa se sastoji u tome što je za njegovu primjenu potreban samo jedan tretman.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.