Ostalo

Britanci u 14 godina teži za 7,7, Britanke za 5,4 kg

Objavljeno 28.12.2010.

Hina

Britanci su u 14 godina u prosjeku "otežali" za 7,7, a Britanke za 5,4 kilograma, po istraživanju oxfordskog sveučilišta objavljenom u ponedjeljak.
Britanci u 14 godina teži za 7,7, Britanke za 5,4 kg
 

Žene su svoje kilograme uglavnom "stekle" prekomjernim obrocima, a muškarci ne samo preobilnom prehranom nego i slabom tjelovježbom.

Po istraživanju provedenom između 1986. i 2000., koje je objavio British Journal od Nutrition, Britanci su dobili 4,7 kg zbog slabo uravnotežene prehrane, a 3 kg zbog nedostatne vježbe.

Peter Scarborough, koji je vodio istraživanje, ističe da muškarci provode većinu svoga profesionalnog života u uredu te da očito sve više jedu i da im je na raspolaganju sve više hrane.

Nedostatak vježbe i preobilna prehrana su "tempirana bomba" za zdravlje muškaraca, drži dr. Mike Knapton iz britanske Zaklade za srce koji je zatražio to istraživanje.

Po najnovijim službenim podacima o pretilosti, u Engleskoj je 2008. bilo pretilo 25% muškaraca u usporedbi s oko 7% 1986./1987.

Zaklada podsjeća da pretilost povećava opasnosti od šećerne bolesti i srčanih tegoba.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.