Ostalo

Velika Britanija: Besplatni nikotinski flasteri

Objavljeno 29.12.2010.

Telegraph

U sklopu novogodišnje kampanje protiv pušenja će svi pušači koji imaju zdravstveno osiguranje u Velikoj Britaniji moći dobiti besplatne nikotinske flastere.
Velika Britanija: Besplatni nikotinski flasteri
 

Očekuje se kako će biti podijeljeno najmanje milijun kompleta namijenjenih pomoći pri prestanku pušenja.

Prema nekim studijama, nikotinski flasteri dovode do uspjeha kod 17% osoba koje ih koriste.

I dosad su osobe koje su željele prestati pušiti mogle dobiti kalkulatore za izračun ušteda postignutih prestankom pušenja, kao i razne motivacijske letke i podatke o telefonskim linijama za pomoć pri prestanku pušenja.

Pušenje je vodeći pojedinačni uzrok bolesti i preuranjene smrti u Velikoj Britaniji - procjenjuje se kako cigarete uzrokuju 106000 smrti godišnje.

Stručnjaci dodaju kako će od bolesti povezanih s pušenjem umrijeti polovica svih pušača.

Pušači u prosjeku žive 10 godina manje od nepušača.

Za nekoliko dana će u Velikoj Britaniji u sklopu još jedne kampanje namijenjene poboljšanju zdravlja nacije započeti i dijeljenje 5 milijuna bonova za jeftinije korištenje bazena i teretana.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.