Muško zdravlje

Novo istraživanja o uzrocima ispadanja kose

Objavljeno 06.01.2011.

BBC

Američki znanstvenici vjeruju da su poteškoće s funkcijom matičnih stanica odgovornih za rast nove kose odgovorne za ćelavost.
Novo istraživanja o uzrocima ispadanja kose
 

Journal of Clinical Investigation je objavio rezultate istraživanja na muškarcima koji su se podvrgavali presađivanju kose.

Pokazalo se kako u folikulima na mjestima na kojima je ispitanicima ispala kosa nedostaje zrelih matičnih stanica potrebnih za rast kose.

To je dovodilo do smanjivanja folikula u tim područjima te je nova kosa bila mikroskopske veličine u usporedbi s normalnom kosom, pojašnjavaju istraživači s University of Pennsylvania.

Po njihovim riječima, pozitivna je činjenica da je u područjima gdje je ispala kosa i dalje prisutan normalan broj potrebnih matičnih stanica, što ostavlja mogućnost razvoja tretmana koji bi doveo do njihove reaktivacije.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(23)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.