Mladi

Spor u američkoj školi zbog alergije na kikiriki

Objavljeno 24.03.2011.

Reuters

U osnovnoj školi u gradu Edgewateru u saveznoj državi Floridi je skupina roditelja zatražila da se iz škole ispiše djevojčica sa životno opasnom alergijom na kikiriki.
Spor u američkoj školi zbog alergije na kikiriki
 

Šestogodišnjakinja se zbog teške alergije mora pridržavati niza posebnih pravila koja utječu i na svakodnevni život njezinih razrednih kolega.

Kako bi zaštitila alergičnu djevojčicu, ostala djeca moraju prati ruke prije svakog ulaska u učionicu te ispirati usta nakon obroka.

Vlasti su već angažirale i psa koji je pregledao školu kako bi se izbjegao svaki slučajan kontakt djevojčice s kikirikijem.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.