Ostalo

U Zagrebu započinje Akcija prikupljanja „starih“ lijekova

Objavljeno 06.04.2011.

Izvor: PLIVA HRVATSKA, Komunikacije

Odvojite nekoliko minuta i pregledajte svoje „kućne ljekarne“. Lijekove kojima je istekao rok valjanosti ne bacajte u komunalni otpad!
U Zagrebu započinje Akcija prikupljanja „starih“ lijekova
 

U povodu Svjetskog dana zdravlja PLIVA u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje te Zavodom za javno zdravstvo „DR. Andrija Štampar", organizira prikupljanje starih lijekova iz domaćinstava na 15 lokacija u ambulantama Doma zdravlja Zagreb.

Akcija počinje 7. travnja i trajat će do 31. svibnja.

Stari lijekovi predstavljaju višestruki javnozdravstveni problem: ekološki, ekonomski i zdravstveni. Ekološki, jer onečišćuju okoliš i kao opasni otpad zahtijevaju posebno odlaganje i zbrinjavanje; ekonomski kroz nastale troškove zbog neupotrijebljenih lijekova te troškova posebnog zbrinjavanja i zdravstveni jer ukazuju na ustrajnost pacijenata u primjeni terapije odnosno njihovu suradljivost.

Osim prikupljanja starih lijekova koji se svrstavaju u opasni otpad, cilj akcije je  educirati građane o potrebi pravilnog zbrinjavanja lijekova te ih potaknuti da i ubuduće lijekove kojima je istekao rok trajanja odlažu isključivo u za to predviđene kontejnere u ljekarnama ili domovima zdravlja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.