Ostalo

Novi pristup u razvoju cjepiva za HIV

Objavljeno 14.05.2011.

BBC

Testiranja američkih znanstvenika su pokazala kako je novo cjepivo učinkovito u zaštiti makaki majmuna od virusa ekvivalentnog HIV-u.
Novi pristup u razvoju cjepiva za HIV
 

Novo je cjepivo pružilo zaštitu od SIV-a (virusa sličnog HIV-u koji pogađa majmune) kod 13 od 24 testirane životinje, objavio je časopis Nature.

Kod 12 majmuna je cjepivo bilo učinkovito i 12 mjeseci nakon cijepljenja, pišu istraživači s Vaccine and Gene Therapy Institute u Oregonu.

U razvoju novog cjepiva je korištena genetski modificirana inačica citomegalovirusa (CMV), što je cijepljenim majmunima omogućilo proizvodnju antigena sposobnih za napad na SIV.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.