Muško zdravlje

Očevi imaju manji rizik za smrt od bolesti srca

Objavljeno 28.09.2011.

Yahoo

Novo istraživanje američkih znanstvenika sa Stanford University sugerira kako očevi imaju prosječno 17% manji rizik za smrt od bolesti srca nego muškarci koji nemaju djece.
Očevi imaju manji rizik za smrt od bolesti srca
 

Rezultati objavljeni u stručnom časopisu Human Reproduction se temelje na praćenju gotovo 138000 muškaraca starijih od 50 godina.

Istraživači vjeruju kako kod većine muškaraca očinstvo povećava izglede za kvalitetniju skrb o vlastitom zdravlju.

Neke ranije studije su već povezivale smanjeni rizik za smrt od bolesti srca i čimbenike kao što su brak, veći broj prijatelja, pa čak i psi kao kućni ljubimci.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(33)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.