Ostalo

Studija o svakodnevnom uzimanju Andola

Objavljeno 26.04.2012.

BBC

British Journal of Cancer je objavio kako je svakodnevno uzimanje acetilsalicilne kiseline (Andola) bilo povezano sa za trećinu manjim rizikom za smrt oboljelih od raka debelog crijeva.
Studija o svakodnevnom uzimanju Andola
 

U istraživanju provedenom na sveučilištu u Leidenu je sudjelovalo 4500 oboljelih od raka debelog crijeva nastanjenih u Nizozemskoj.

Svi ispitanici koji su tijekom gotovo 10 godina uzimali acetilsalicilnu kiselinu su unosili samo doze manje od 80 miligrama.

Neka ranija istraživanja su već ukazala na mogućnost da acetilsalicilna kiselina doprinosi prevenciji obolijevanja od nekih oblika raka te da može utjecati na usporavanje ili sprječavanje širenja karcinoma u organizmu.

Kod malog broja pacijenata u tim studijama je acetilsalicilna kiselina dovela do negativnih popratnih učinaka.

Znanstvenici napominju kako na acetilsalicilnu kiselinu ne treba gledati kao na alternativu postojećim terapijama za rak.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.