Ostalo

Liječenjem medvjedića liječimo dječji strah od bolnica

Objavljeno 14.06.2012.

EMSA Zagreb

U zagrebačkom parku Zrinjevac u petak, 15 lipnja od 9 do 20 sati održat će se akcija za djecu "Bolnica za medvjediće".
Liječenjem medvjedića liječimo dječji strah od bolnica
 

Tim projektom studenti medicine kroz igru i interakciju žele smanjiti dječji strah od bijelih kuta. Glavni je cilj edukacija djece vrtićkog i ranog školskog uzrasta o radu liječnika, funkciji bolnice, procesu liječenja i zdravom življenju. U centralnom dijelu parka Zrinjevac bit će postavljena dva šatora. Prvi će biti uređen kao čekaonica u kojoj će djeca crtati, igrati se i pričati sa studentima. Nakon toga otići će u ordinaciju gdje će studenti uz upotrebu raznih medicinskih pomagala i uz pomoć djece izliječiti njihove plišane igračke. Nakon uspješno obavljenog posla svako dijete dobit će diplomu za hrabrost koja će služiti kao uspomena, a možda i motiv da sljedeći posjet doktoru bude manje stresan. Prisutan će biti  i doktor pedijatar koji će roditeljima i djeci dijelit savjete i odgovarati na upute.

Studenti medicine koji sudjeluju u ovoj akciji članovi su Europske udruge studenata medicine (EMSA, European medical student association). EMSA Zagreb podružnica je Europske organizacije koja raznim projektima promiče zdravstvenu edukaciju, etička načela u medicini, europsku integraciju i razvoj znanosti. EMSA Zagreb je bratska organizacija sa SSHLZ-om (Studentska sekcija hrvatskog liječničkog zbora). Te dvije organizacije projekte rade zajedno.

 

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.