Muško zdravlje

Više bakterija u "muškim" uredima

Objavljeno 24.06.2012.

ABC News

Novo istraživanje otkriva kako je u uredima u kojima rade muškarci prisutno znatno više bakterija nego u uredima u kojima prevladavaju žene.
Više bakterija u "muškim" uredima
 

Časopis PLoS ONE piše kako su u svim uredima otkriveni isti sojevi bakterija, najčešće podrijetlom iz nosa, usta, probavnog sustava i kože.

Znanstvenici sa San Diego State University i University of Arizona su u istraživanju koristili 450 uzoraka iz ureda u tri grada u SAD.

Najviše je bakterija bilo prisutno na stolicama i telefonima, a nešto manje na stolovima, tipkovnicama i računalnim miševima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.