Ostalo

Cijena liječenja bolesti povezanih s alkoholom

Objavljeno 24.10.2012.

BBC

Podaci prikupljeni u Engleskoj pokazuju kako se najviše novca za liječenje bolesti povezanih s pijenjem alkohola troši na pacijente u dobi od 55 do 74 godine.
Cijena liječenja bolesti povezanih s alkoholom
 

Troškovi bolničkog liječenja tih osoba su u 2010. i 2011. godini iznosili 825 milijuna funta (oko 7,67 milijardi kuna).

Nasuprot tome, na liječenje posljedica konzumacije alkohola kod osoba u dobi od 16 do 24 godine je u istom razdoblju potrošeno 10 puta manje novca.

Sveukupno je u Engleskoj u promatranom razdoblju na bolničko liječenje posljedica unosa alkohola potrošeno gotovo 2 milijarde funta (oko 18,6 milijardi kuna).

Procjenjuje se kako 10 milijuna ljudi u Engleskoj pretjerano često pije alkohol.

Konzumacija velikih količina alkohola je povezana s većim rizikom za bolesti jetre, bubrega i srca.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.