Ostalo

Novi test za HIV

Objavljeno 09.11.2012.

BBC

Istraživači s Imperial College London su razvili jeftini test za HIV sposoban za otkrivanje i vrlo niskih koncentracija virusa.
Novi test za HIV
 

Kako piše stručni časopis Nature Nanotechnology, tehnologija na kojoj se temelji novi test bi mogla omogućiti i napredak u otkrivanju drugih virusa, pa čak i raka.

To bi znatno povećalo izglede za otkrivanje niza bolesti u dijelovima svijeta u kojima nije dostupna sofisticiranija laboratorijska oprema.

Test je moguće konfigurirati tako da tekućina kojom se koristi promijeni boju nakon reakcije na jedinstveni "potpis" nekog virusa ili bolesti, primjerice neki protein na površini HIV-a.

Takav marker može promijeniti tijek kemijske reakcije te rezultirati promjenom boje tekućine, npr. u crvenu, te omogućiti uspješno testiranje i bez korištenja mikroskopa.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.