Ostalo

Poruke za lakši prestanak pušenja

Objavljeno 28.11.2012.

Reuters

Tekstualne i video poruke sa savjetima glede prestanka pušenja koje redovito pristižu na mobilne telefone mogu udvostručiti izglede za uspjeh.
Poruke za lakši prestanak pušenja
 

Novozelandski znanstvenici s University of Auckland su proučavali podatke za 9100 ispitanika koji su pokušavali prestati pušiti te su bili praćeni najmanje 6 mjeseci.

The Cochrane Library piše kako je prestalo pušiti više od 9% osoba koje su redovito primale poruke na mobilne telefone, te nešto manje od 5% onih koji nisu primali ovakve poruke.

Svakodnevne poruke su sadržavale razne savjete i poticaje.

Istraživači napominju kako su ranije studije ukazale na još veću učinkovitost telefonskih linija koje omogućuju razgovor sa stručnim savjetnikom za prestanak pušenja.

Pušači koji su koristili usluge tih linija su imali 14% izgleda za prestanak pušenja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.