Ostalo

Minimalna cijena doze alkohola

Objavljeno 04.12.2012.

BBC News

Britanska vlada je u sklopu mjera protiv pretjerane konzumacije alkohola predložila uvođenje minimalne cijene za svaku dozu alkoholnih pića.
Minimalna cijena doze alkohola
 

Prema novom prijedlogu, u prodavaonicama bi se zabranila prodaja doza alkoholnih pića čija je cijena manja od 45 penija (nešto više od 4 kune).

Istovremeno bi se uvela i zabrana promocija koje bi uključivale prodaju alkoholnih pića po principu "dva za cijenu jednog".

Stručnjaci vjeruju da će ove mjere smanjiti učestalost bolesti i kaznenih djela povezanih s pretjeranom konzumacijom alkohola.

Prema njihovim proračunima, poskupljenje alkoholnih pića u prodavaonicama bi u roku od 10 godina spriječilo 2000 smrtnih slučajeva i 66000 hospitalizacija.

Uz to, u samo godinu dana bi se broj kaznenih djela mogao smanjiti za 24000, smatraju stručnjaci.

Prema dostupnim podacima, neke prodavaonice u Velikoj Britaniji su u svrhu privlačenja kupaca spremne prodavati alkoholna pića i uz gubitak.

 

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.