Ostalo

I jedna cigareta dnevno šteti srcu

Objavljeno 13.12.2012.

BBC

Čak i samo jedna popušena cigareta dnevno može udvostručiti rizik za iznenadnu smrt prouzročenu poteškoćama u radu srca, tvrde kanadski znanstvenici.
I jedna cigareta dnevno šteti srcu
 

Njihovi se nalazi temelje na 30-godišnjem praćenju zdravlja više od 101000 medicinskih sestara u SAD.

Pokazalo se i kako se kod osoba koje prestanu pušiti rizik za ovakvu iznenadnu smrt može u roku od 20 godina izjednačiti s rizikom koji je prisutan kod osoba koje nikad nisu pušile.

Dodatnom analizom prikupljenih podataka je utvrđeno kako na svakih 5 godina pušenja dolazi do 8%-tnog povećanja rizika za iznenadnu smrt.

Rezultati studije se odnose na osobe koje puše od 1 do 14 cigareta dnevno, pojašnjavaju znanstvenici s University of Alberta.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(33)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.