Ostalo

Eksperimentalna terapija za rak

Objavljeno 24.12.2012.

BBC

Nova terapija za rak razvijena na University of Sheffield se pokazala iznimno učinkovitom na tretiranim životinjama.
Eksperimentalna terapija za rak
 

Britanski znanstvenici su rezultate eksperimenata provedenih na miševima s rakom prostate objavili u časopisu Cancer Research.

Novi se pristup temelji na primjeni principa "trojanskog konja" jer se u uništavanju tumora koristi virusima skrivenima unutar imunološkog sustava organizma, pojašnjavaju istraživači.

Znanstvenici su u laboratoriju viruse pomiješali s makrofagima, stanicama imunološkog sustava koje su zadužene za uništenje napadača na organizam.

Na ovaj način je virus namijenjen uništenju tumora izbjegao obrambenu reakciju organizma te ostao skriven unutar makrofaga.

U provedenim eksperimentima su virusi u roku od 12 sati nakon injiciranja modificiranih makrofaga inficirali te uništili stanice karcinoma.

40 dana nakon početka istraživanja nijedna testirana životinja više nija imala tumore.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.