Ostalo

Nove inačice gena povezane s autizmom

Objavljeno 29.01.2013.

TIME

Nalazi objavljeni u znanstvenom časopisu PLoS ONE ukazuju na postojanje još 24 inačice gena povezane s autizmom.
Nove inačice gena povezane s autizmom
 

U istraživanju američkih znanstvenika s University of Utah i Children's Hospital of Philadelphia je potvrđena i uloga 31 inačice gena već ranije povezanih s autizmom.

Istraživači smatraju kako će njihov rad olakšati ranije otkrivanje autizma te povećati izglede za učinkovitiji rad s pogođenom djecom.

Njihovi se rezultati temelje na analizi kompletnog genoma 55 autističnih osoba.

Vjeruje se kako je s pojavom autizma povezano 200-400 gena.

Autizam je razvojni poremećaj koji počinje u djetinjstvu, najčešće u prve 3 godine života, zahvaća gotovo sve psihičke funkcije i traje cijeli život.

Osnovni simptomi poremećaja su nedostatak emocionalnih odgovora prema ljudima i stvarima, nedostatak verbalne i neverbalne komunikacije, osobito poremećaj u razvoju govora, bizarnosti u ponašanju i stereotipije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.