Ostalo

Sintetička marihuana i oštećenja bubrega

Objavljeno 25.02.2013.

HealthDay

U novom istraživanju američkih znanstvenika je konzumacija proizvoda sa sintetičkom marihuanom direktno povezana s ozbiljnim oštećenjima bubrega.
Sintetička marihuana i oštećenja bubrega
 

Istraživači s University of Alabama dodaju kako je korištenje sintetičke marihuane u SAD već povezivano s većim rizikom za akutni koronarni sindrom.

U novoj studiji je utvrđeno kako je konzumaciju sintetičke marihuane moguće povezati s odumiranjem stanica koje su u bubrezima zadužene za prikupljanje, transport i izlučivanje urina.

Riječ je o oštećenjima koja mogu rezultirati zatajenjem bubrega, pojašnjavaju znanstvenici.

Po mišljenju istraživača, ovakve rezultate je moguće objasniti djelovanjem toksičnih aditiva koji se koriste u proizvodnji sintetičke marihuane.

Nalaza novog istraživanja je objavio Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.