Ostalo

Reakcija imunološkog sustava i TBC

Objavljeno 04.03.2013.

BBC

Neke bakterije, uključujući uzročnika tuberkuloze, imaju veće izglede da će uspjeti inficirati organizam zbog pogrešne reakcije imunološkog sustava.
Reakcija imunološkog sustava i TBC
 

Istraživači s University of California u časopisu Science pišu kako je kod osoba oboljelih od tuberkuloze utvrđeno da njihov organizam proizvodi protein zadužen za napade na viruse umjesto da organizira obranu od bakterija.

Po mišljenju znanstvenika, to bi moglo objasniti zbog čega virusi povećavaju izglede za bakterijske infekcije te zbog čega su infekcije TBC-om češće u proljeće, nakon što svoje posljedice ostave virusi koji su cirkulirali zimi.

U sljedećoj fazi istraživanja će znanstvenici pokušati pronaći terapeutsku primjenu svojih nalaza.

Procjenjuje se kako se tuberkulozom zarazi 8,7 milijuna ljudi godišnje.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.