Ostalo

Financijski poticaj olakšava mršavljenje

Objavljeno 09.03.2013.

The Cleveland Leader

Istraživanje američkih znanstvenika s Mayo Clinic sugerira kako je davanje financijskih poticaja povezano s većim izgledima za uspjeh dijete.
Financijski poticaj olakšava mršavljenje
 

Prateći ispitanike u dobi od 18 do 63 godine, istraživači su uočili i kako je ovakvo nagrađivanje bilo moguće povezati s većim stupnjem pridržavanja strogog režima prehrane.

Tijekom jednogodišnjeg istraživanja se pokazalo kako su ispitanici u skupini koja je primala 20 dolara nagrade mjesečno imali 62% izgleda da će uspjeti izgubiti predviđenih 2 kilograma tjelesne mase mjesečno.

Sudionici koji nisu uspjeli izgubiti 2 kilograma mjesečno su morali platiti 20 dolara svakog mjeseca.

U skupini koja nije imala ovakav financijski aranžman je zacrtano smanjenje tjelesne mase postiglo samo 26% ispitanika.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.