Ostalo

Rasvijetljen učinak resveratrola

Objavljeno 11.03.2013.

Los Angeles Times

Znanstveni časopis Science je objavio nalaze studije koji pojašnjavaju učinak ključnog sastojka crnog vina i tamne čokolade.
Rasvijetljen učinak resveratrola
 

Niz ranijih istraživanja je povezao resveratrol s ublažavanjem posljedica pretilosti, dijabetesa, pa čak i nekih oblika raka.

Sada je utvrđeno na koji način resveratrol djeluje na sirtuine, enzime koji potiču aktivnost proteina ključnih za prevenciju oštećenja i proces "pomlađivanja" stanica.

Potvrđeno je kako je pri time presudna uloga enzima po imenu SIRT1.

Novi su eksperimenti provedeni na uzorcima stanica u laboratorijskim uvjetima.

Znanstvenici s Harvarda se nadaju kako će njihov rad omogućiti razvoj lijekova koje će moći višestruko replicirati učinak resveratrola.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.