Ostalo

Studija upozorava na zaslađene sokove

Objavljeno 21.03.2013.

CBS News

Znanstvenici s Harvarda smatraju kako je 183000 smrti u svijetu svake godine moguće povezati s konzumacijom zaslađenih sokova.
Studija upozorava na zaslađene sokove
 

U istraživanju su korišteni podaci o globalnoj prisutnosti različitih bolesti prikupljeni 2010. godine.

Prema nalazima nove studije, konzumaciju zaslađenih sokova je moguće povezati s 133000 smrti od dijabetesa, 44000 smrti od bolesti srca i 6000 smrti od raka.

78% ovih smrtnih slučajeva se odnosi na nerazvijene i srednje razvijene zemlje.

Potpuno suprotan primjer je Japan, gdje je konzumaciju zaslađenih sokova bilo moguće povezati s 10 smrtnih slučajeva na milijun odraslih godišnje.

Istraživači dodaju kako nisu proučavali dugoročan negativan učinak zaslađenih sokova na zdravlje djece.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.