Ostalo

Nova strategija protiv HIV-a

Objavljeno 30.04.2013.

Fox News

Danski znanstvenici sa sveučilišta u Aarhusu vjeruju kako su postigli obećavajući napredak koji bi u budućnosti mogao rezultirati lijekom protiv HIV-a.
Nova strategija protiv HIV-a
 

Nova strategija borbe protiv HIV-a se pokazala učinkovitom u laboratorijskim eksperimentima na stanicama ljudske kože, a tek predstoje testiranja na 15 zaraženih ljudi.

Istraživači pojašnjavaju kako se novi pristup temelji na "čišćenju" HIV-a iz svojevrsnih spremnika unutar stanica DNK.

Na taj način će HIV doći na površinu stanica DNK gdje imunološki sustav organizma u kombinaciji s potencijalnim cjepivom može pronaći virus i uništiti ga.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.