Ostalo

Stres na poslu i rizik za srce

Objavljeno 14.05.2013.

HealthDay

Izloženost stresu na radnom mjestu povećava rizik za bolesti srca, pokazuju rezultati prikupljeni tijekom 10 godina od oko 102000 ispitanika iz 5 zemalja EU.
Stres na poslu i rizik za srce
 

Sudionici istraživanja iz Velike Britanije, Francuske, Belgije, Švedske i Finske su bili u dobi od 17 do 70 godina, a nalaze je objavio Canadian Medical Association Journal.

Pokazalo se kako je 16% ispitanika izloženo pojačanom stresu na radnom mjestu, napominju znanstvenici s University College London.

Dodatnom je analizom utvrđeno kako zdrav životni stil može znatno ublažiti negativan učinak stresa na radnom mjestu, pa je kod tih ispitanika rizik za bolesti srca bio niži nego što je bio prosječan rizik za bolesti srca kod ispitanika koji uopće nisu bili izloženi stresu na radnom mjestu.

Rizik za bolesti srca za osobe izložene stresu na poslu koje su k tome imale nezdrave životne navike je bio dvostruko veći nego kod osoba koje uopće nisu bile izložene stresu na poslu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.