Ostalo

Testiranje univerzalnog cjepiva za gripu

Objavljeno 24.05.2013.

BBC

Znanstveni časopis Nature je objavio kako su na laboratorijskim životinjama provedena uspješna testiranja univerzalnog cjepiva za gripu.
Testiranje univerzalnog cjepiva za gripu
 

Američki znanstvenici pojašnjavaju kako novo cjepivo pruža zaštitu od velikog broja sojeva gripe, što otklanja potrebu za proizvodnjom različitih cjepiva svake godine.

Uobičajena sezonska cjepiva za gripu se proizvode postupkom koji uključuje korištenje deaktiviranog virusa izdvojenog iz kokošjih jaja.

Novi pristup se temelji na kombinaciji dijelova virusa gripe koji se nikad ne mijenjaju i transportnog proteina prirodno prisutnog u krvi.

Na taj način nastaju hibridni proteini koji su se pokazali učinkoviti u testiranjima cjepiva na životinjama.

Cijepljene životinje su bile otporne na sojeve gripe koji su bili u cirkulaciji od 1934. do 2007. godine.

Prva testiranja novog cjepiva na ljudima bi mogla početi za godinu dana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.