Ostalo

Studija o širenju nove ptičje gripe

Objavljeno 25.05.2013.

Yahoo News

Istraživanje provedeno na University of Hong Kong sugerira kako se bi se novi virus ptičje gripe tipa H7N9 mogao širiti s čovjeka na čovjeka.
Studija o širenju nove ptičje gripe
 

Uz to, postoji mogućnost da se H7N9 ne širi samo direktnim kontaktom nego i zračnim putem.

H7N9 je dosad u Kini odnio 36 života, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je ranije izvijestila o nedostatku dokaza za širenje ovog virusa s čovjeka na čovjeka.

Sveukupno je H7N9 otkriven kod 130 zaraženih osoba u Kini.

Hongkonški znanstvenici smatraju kako njihovi nalazi ukazuju na pandemijski potencijal virusa H7N9.

Po njihovim riječima, postoje dokazi za prisutnost asimptomatskih infekcija ovim sojem ptičje gripe kod ljudi, što dodatno otežava otkrivanje i kontrolu virusa H7N9.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.