Ostalo

Masno tkivo i rizik za srce

Objavljeno 28.09.2013.

Reuters

Nova studija ukazuje na povećani rizik za bolesti srca kod osoba koje imaju zdravu tjelesnu masu i veliki udio masnog tkiva u organizmu.
Masno tkivo i rizik za srce
 

Američki znanstvenici iz Dartmouth-Hitchcock Medical Centera su se koristili podacima za 1528 ispitanika s normalnim indeksom tjelesne mase koji su bili prosječne dobi 70 godina.

Otprilike petina muškaraca i trećina žena uključenih u 13-godišnje istraživanje je imala previsok udio masnog tkiva u organizmu (više od 25% za muškarce i više od 35% za žene).

Kako piše American Journal of Cardiology, ti su ispitanici tijekom promatranog razdoblja imali prosječno 57% veći rizik za smrt od bolesti srca, bez obzira na to što su zadržali preporučenu tjelesnu masu.

Ranije studije su pokazale kako osobe s normalnom tjelesnom masom i povećanim udjelom masnog tkiva u organizmu imaju veći rizik za diajbetes tipa 2 i hipertenziju.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.